L’Isis, del CN Portocolom, subcampió de Balears de RI

El Club Nàutic de la Colònia de Sant Pere va organitzar el passat cap de setmana el campionat autonòmic de la categoria Creuers RI fent-ho coincidir amb el ja clàssic Trofeu Viñas i Cellers Miquel Oliver

En la competició, de dos dies de durada, van participar vaixells de diferents clubs com Pollença, Portocolom, Alcúdia, Ca Picafort, Ciutadella, Maó i, per descomptat, la  flota coloniera. En total, es van ajuntar 35 vaixells participants que van omplir de color la badia d'Alcúdia.

Les condicions meteorològiques, ideals per a navegar a vela, van permetre complir amb el programa de regates. Per a la primera jornada de competició havia previst realitzar dues proves sobrevent sotavent per a cadascun dels tres grups en què es dividia la flota.

La previsió de vent moderat de component nord es va complir i al final del dissabte els líders provisionals de la competició eren l'Ali d'Antoni Amer del Club Nàutic de la Colònia de Sant Pere en el grup 4 (el dels vaixells més petits), Lampo Rosso de Joan Jofre també del club colonier en el grup 3 (vaixells mitjans) i el Wanderlust de Bep Pons del CN Ciutadella en el grup 2 on es reunien els vaixells de major eslora.

El diumenge al matí el dia es va despertar una altra vegada amb vent de component nord moderat a fort que va anar perdent intensitat al llarg del dia. Així i tot, la travessia costanera es va poder celebrar sense inconvenients. El recorregut era d'11 milles nàutiques per als grups 2 i 3 i de 9 milles pels vaixells del grup 4.

En aquest grup, el guanyador de la prova va ser el Foxy Lady de Andreas Georg del Real Club Nàutic del Port de Pollença. En el grup 3, el Lampo Rosso de Joan Jofre va guanyar la prova amb la mateixa autoritat que les dues del dia anterior, mentre que en el grup dels més grans, el grup 4, Chica Txeca d'Antoni Pons del CN Ciutadella va aconseguir la victòria de manera clara davant els seus rivals.

Quatre vaixells van representar al Club Nàutic Portocolom a la classe RI3, on el Gaudir de Guillem Mas quedà  en la 9ª posició , el Dunia de Bartomeu Bauça quedà en la 8ª, el Moorea de Sebastià Sureda en la 6ª i l'Isis de Bartomeu Mas en la 2ª posició.

El guanyador absolut de la regata, (l'embarcació amb millors resultats en el seu grup) va ser el Lampo Rosso de Joan Jofre del CN Colònia de Sant Pere aconseguint tres primers llocs en les tres proves celebrades.