Les cases del Pla de la Sínia de Portocolom es destinaran a usos públics

Les sis cases del Pla de la Sínia, construïdes a la dècada dels 50, seran destinades a usos públics d’interès general o de dinamització econòmica.

L’edifici millor catalogat i amb l’estructura més ben conservat serà cedit a l’Ajuntament de Felanitx. S’hi ubicarà una biblioteca a la primera planta; i a la planta baixa, una sala polivalent i també la seu de l’Ajuntament al Port. Avui s’ha signat la cessió per un període de 20 anys, prorrogable a 10 més.

Un altre es concedirà al Club Nàutic de Portocolom perquè el converteixi en la seva seu social. I un tercer serà l’oficina de Port de les Illes.

Respecte dels dos restaurants i la botiga, seguiran tenint els usos comercials que ja tenen amb una autorització temporal per a tres anys i l’any 2023 es durà a terme un concurs per a una nova concessió pública.

S’ha presentat també el projecte per a la rehabilitació dels 6 edificis de la façana marítima, que pretén recuperar l’estètica de casa marinera d’estil racionalista. Les intervencions hauran de ser executades pels usuaris o concessionaris de les edificacions i s’establirà un termini

Notícies