Participa-hi

Tarifes de trànsit a boia

Veure tarifes

Plànol dels amarraments de trànsit i boies

Col·laboradors

Pròxims events

El temps a Portocolom

Informació pel navegant

Situació

39º25'N 003º16.2'E Entrada
39º25.4'N 003º15.8'E Pantalà de trànsit

Veure Club nàutic Portocolom en un mapa mes gran

Fars per aproximació nocturna

0310 Punta de ses Crestes (Punta de sa Farola)

39º24.9'N 003º16.3'E

Fl(2) 10s 42m 10M

Torre circular blanca amb quatre bandes negres situada a sobre d'un edifici blanc amb teulada marró

 

0310.4 Punta de sa Bateria

39º25.0'N 003º 16.1'E

Fl(4)R 11s 12m 4M

Torre vermella a sobre d'una base blanca

Aproximació

Si venim del Sud la costa esta constituïda per acantilats baixos amb nombroses entrades que amaguen cales com Cala Mitjana, Cala Arsenau, Cala Brafi o Cala Marçal. El far de sa punta de ses Crestes es facilment distinguible a varies milles de distància, però si navegam molt a prop de terra no el veurem fins que no hagim passat sa punta d'es Fortí de Cala Llonga. Hi ha una petita illa (Faraió d'en Fred) a 0.8 milles cap al sudest de l'entrada.

Si venim del Nord seguirem una costa constituïda també per acantilats baixos. Si navegam a prop de terra no veurem el far si feim un rumb menor a 207º. L'entrada al port no s'obri fins que no hagim passat sa punta de ses Crestres.

Entrada i canal balisat

La bocana te un calat aproximat de 10m i no hi ha obstruccions que dificultin l'acces tret d'una petita illeta (Faraió) a la banda est molt a prop de terra. Si seguim les boies que marcan el canal d'entrada tindrem un calat que anirà baixant dels 5m a l'entrada fins a 2.5m quan ens apropem al pantalà del club. Gran part del port te molt poc calat, a les maniobres fora del canal balisat s'ha de tenir molt en compte aquest fet i no treure l'ull del profundímetre.

Els amarraments de trànsit estan situats a la part exterior del pantalà gran. Podeu contactar amb els mariners mitjançant el canal 9 de VHF.

Club nàutic Portocolom © 2016 [admin]